Når GT Gulve anbefaler ludbehandling af trægulve, er det for at beskytte gulvet mod solens lys, der med tiden vil påvirke gulvets farve og udtryk. Det gælder særligt trægulve af bl. If you have any queries pertaining to where by and how to use gulvafslibning varde, you can contact us at the page. a. nåletræ, talk to og bøg.

Hvis du takker nej til en ludbehandling af dit trægulv, vil gulvet med tid blive væsentligt mørkere af sollysets påvirkning. En ludbehandling blotlægger og affeder træet, der samtidig bliver sårbart for smuds og aftryk. Derfor må gulvet ikke tages i brug før, at det er færdigbehandlet med enten sæbe, olie eller lak.

GT Gulve – to typer af ludbehandling af gulv

Grundlæggende findes der to former for ludbehandling – én til nåletræ og én til “hårdtræ”.

Ludbehandling af nåletræ

Ludbehandling af nåletræ indeholder pigmentering, der dækker misfarvningen, der kan forekomme ved det kemiske møde mellem træ og lud. Den kemiske proces ved en ludbehandling tager six-8 uger. I denne periode vil du se misfarvninger i røde og grønne nuancer, der med dagene vil forsvinde ved hjælp af pigmenteringen.

Ludbehandling af substantial gulve

Ved ludbehandling af large gulve i hårde træsorter benyttes en “hårdtræslud”. Til forskel fra ludbehandling af nåletræ er der ingen pigmentering i hårdtræsuld. Til gengæld indeholder begge typer lud stærke baser, der kræver forsigtig omgang, da de begge virker meget ætsende. Ludbehandling skal derfor altid påføres med f.eks. enten pensel eller rulle.

Et ludbehandlet gulv er enkelt at vedligeholde

Den ugentlige vedligeholdelse af et ludbehandlet gulv er først og fremmest støvsugning. Hvis træet trænger til afvaskning, kan du eventuelt pleje det med hvid olie, som både renser og beskytter træfladen og giver en silkemat og gylden overflade. Er gulvet blevet lidt for hvidt til din smag? Forsøg dig med sæbespåner eller brun sæbe. Det vil hurtigt nedtone og mørkne den lyse farve.